Om några B-lok (Järnvägsmuseet informerar)

av HP, Sunday, October 20, 2013, 14:14 (3813 dagar sedan)

Hej!
Här kommer några färska bilder på tre B-lok som i höst har figurerat i vår verksamhet.

[image]
B 1324 har sedan beredskapstiden stått uppställd av oss på en plats utanför Gävle (bra om denna plats inte "outas" på nätet tack.)Loket ägs nu av mfGDJ och de fick det i byte mot B 1428. Loket är ihopparat med en lite speciell C-tender med bakgavel. Loket har inte varit påeldat eller provkört sedan det var beredskapslok.

[image]
Som bekant har vi hämtat hem våra ånglok från Skatan. B 1283 är ett av dem, och det finns nu i förvra i Gävle istället. Loket är orört sedan beredskapstiden, och syftet med bevarandet av detta är att inte röra det förrän vi verkligen har mycket goda skäl. Vi spar det alltså till kommande generationer och låter dem få ta igång en gammal beredskapsmaskin. Foto Emelie Svensson.

[image]
B 1428 kommer också från Skatan och är orört. mfGDJ köpte loket i lottningen 2008, men vi har nu kommit överens med mfGDJ om ett byte så mfGDJ får B 1324. Anledningen att vi hellre vill ha 1428 är våra goda erfarenheter av oljeeldning med B 1316 som gör att loket kan utgöra en god reserv för framtiden om vi har behov av ytterligare oljelok. Tanken är annars att även detta lok ska vara orört så länge det går. Foto Emelie Svensson.

Mvh Henrik Reuterdahl, Sveriges Jvm


Hela tråden: