Historik över Stockholms spårvägar i bokform? (Järnväg allmänt)

av Lennart Petersen, Sunday, July 07, 2019, 21:47 (1726 dagar sedan) @ Mattias Jansson

De 2 titlar som du nämner är inte i bokform utan 2 olika tv-program gjorda av SVT eller någon annan kanal någon gång på 1980 - 1990-talet. Har de båda programmen bandade på VHS men kvaliteten är för dåtiden hyfsade m.a.a. tekniken och dess VHS-maskiner som ofta hittade på egna variabler i inspelningstekniken.:-( :-( :-(
Jobbade då vid den tiden inom Radio&TV branschen och kunde använda mig inom det senaste vad beträffar VHS-Maskiner. Men titlarna härstammar från TV.;-) ;-) ;-)
tobbe


Nja de kan var båda delar, jag har läst dem nämligen. I allra högsta grad som böcker på stadsbiblioteket i Falköping tidigt 80-tal, långt innan jag ens sett ett VHS-band.
Men jag har fått de tips som behövdes, så det spelar inte så stor roll iofs.

”Stockholm på spåret” är ett massivt verk på 372 sidor och bör vara den absolut mest kompletta beskrivningen av Stockholms spårvägar. Det är floder med detaljer om linjenummer, öppning-stängning , kartor o.s.v Den allra senaste utbyggnaden av Tvärbana och linje7 saknas förstås av förståeliga skäl
”Hej spårvagn” och ”Spår av ett sekel” får väl betraktas som mer underhållande fotoböcker och omfattar ju också hela Sverige.


Hela tråden: