El-hilding - Sputnik? (Järnväg allmänt)

av Morshyttan, Monday, August 09, 2010, 21:22 (5007 dagar sedan) @ Sven A

En aspekt som rör sig i min av banarbete färgade skalle, är varför inte göra en "Sputnik" av den mest ramponerade rälsbussarna?
Betänk att de två-axliga Hildingarna fungerade för persontrafik i ca 15-20 år innan dessa vart degraderade till tjänstefordon. Sedan framled dessa sitt leverne i ytterligare 30 år som tjänstefordon.
Bevarandet (inte bara i Morshyttan) verkar vara inriktat att återbygga i ursprungskick. Vad som då missas är då att bevara någon i den gärning som de två-axliga Hildingarna verkat i merparten av tiden, som tjänstefordon!

att el-hilding skulle återuppstå i det skick som hpn lämnade umeå för mer än sjuttio år sedan kan lämnas därhän, inte ens molekylära rester av annat än underredet återstår så där kan lugn lämnas :-) ;-)

(den andra med ursprungskorgen från trettiotalet skulle vi nog betraktas som oansvariga om den inte behölls):-P ;-)

Så ett liv som tjänstefordon/replik är nog avsikten så där kan du lugnt se på en återuppbyggnad, frånsett att plattformen är helt väck så finns det mesta... lite här och var :-D

däremot så är nog korgen även ur min ständigt optimistiska syn lite väl långt stadd i förfall och behöver nog bytas... till en likadan!? :-)

Sedan finns ju framtidsplanen om vad som skulle kunna ha hänt; SJ beslutar att inte utrangera dessa utmärkta fordon utan bygger om dem ytterligare under åttiotalet till high-tech datakommunikations-revisionsbussar med avancerad elektronik, vad sägs om detta scenario i morshyttan!? :-) ;-) :-D


Hela tråden: