Malmö V har man haft många överliggningar i tjänsten under 1980-talet. Då var det ganska slitet invändigt och toaletterna och duschrum var av äldre årgång. Har för mig att man under 80-talets senare del kostade på en invändig upprustning. Sängarna var dock av bättre klass iallafall.
En natt framåt 23-tiden rullade ett rejält åskoväder in mot land från väster och det var näst intill omöjligt att få en blund i ögonen och några timmar senare brakade det på igen så morgonen därpå så var det en något seg tågmästare som äntrade tåg 26 medan solen sken från klarblå himmel men det var bara att bita ihop. Och som det inte skulle vara nog så var alla dörrar på Malmö C låsta så det blev en extra promenad runt på västra sidan för att ta sig in via spårsidan till mitt tåg.
tobbe
Mina minnen från stationen som överliggning var att vid dagöverliggning undvika ögonablund kl 14.00. Då ljöd signalen skiftbyte på Kockums.
Jag sov över på Malmö V i mars 1968 under trafikelevkursens konduktörstjänstpraktik: Vi få inblick i alla tågslag, från stambanesnälltåg till lokalgodståg: Det gick dåligt att låta mig kajväxla i Krampen, där dåvarande Forshammars bergverk lastade. Denna lastning överflyttades
på 80-talet till Lindesberg, i samverkan med TGOJ. Förtransport med bil behövdes under alla förhållanden.
Min handledande Malmötågmästare (´Nisse´) ansåg Möv som en av landets (då) bästa överliggningar. "Tyst och lugnt och lagom långt till centralen".